Kruip in de huid van jouw favoriete personage

Door de populariteit van stripboeken en films gebaseerd op stripboeken, is het niet heel gek om te zien dat de game-industrie hier ook een slag uit probeert te slaan. Video games zijn in de afgelopen jaren namelijk niet minder populair geworden. Sterker nog, door de vooruitgang in verschillende technologieën, waardoor videogames steeds realistischer lijken, zijn ze misschien wel populairder dan ooit te voren bij een grotere doelgroep.

Het is daarom niet gek dat de game industrie de populariteit van stripboek personages gebruikt als basis voor een eigen verhaal in de vorm van een video game. Deze interactieve manier om een verhaal over favoriete personages te ervaren is voor fans zelfs een onderhoudende rit en zorgt voor meer plezier bij het beleven van hun passie.

Het komt echter ook andersom voor. Bijvoorbeeld bij populaire game franchises. Het spel bestond dan eerder en werd populair, waardoor verschillende comic tekenaars en schrijvers geïnspireerd genoeg raakten om hun eigen verhaal te creëren. Dit keer zonder dat het nodig was om er zelf iets voor te doen. Dit geeft fans eveneens de kans om meer uit een verhaal te halen dan in het spel te zien is. Denk aan spellen als Assassins Creed, The Legend of Zelda, Halo, Dragon Age en nog veel meer.

Beiden fenomenen zetten zich dus in voor het creëren van meer diepte als het aankomt op het universum van hun favoriete game.

Games die gebaseerd zijn op comic boeken hebben over het algemeen een slechtere reputatie dan andersom. Gamers willen namelijk geabsorbeerd worden in het verhaal en zich ook daadwerkelijk voelen als een superheld of super schurk. Als de game er visueel niet goed uit ziet of als het verhaal niet goed bedacht is of niet realistisch aanvoelt, is het voor een gamer moeilijk om betrokkenheid te voelen.

Toch zijn er een aantal games die door gamers en comic liefhebbers zeer worden gewaardeerd. Hier onder volgen een aantal voorbeelden van op comic boek gebaseerde games die volgens liefhebbers goed zijn gelukt.

Batman: Arkham City

Door verschillende game fans wordt dit spel, wat het vervolg is op de voorgaande Batman: Arkham Asylum, nog steeds genoemd tot één van de beste comic boek games ooit gemaakt. Het spel is op ongeveer alle spelconsoles te spelen, inclusief de computer. Het spel kwam uit in 2011 en is zowel een actie, avontuur en stealth spel. Een stealth spel kenmerkt zich door geduld. In zo’n game is het de bedoeling zoveel mogelijk uit het zicht van andere personages te blijven.

Spider-Man (2018)

Dit spel kwam eerder dit jaar uit, maar wordt gezien als een vooruitgang als het aankomt op comic boek games. Dit Spider-Man spel is, voor nu, alleen te spelen op de PlayStation 4 van Sony. De vele trucs die je met behulp van de console kan uitvoeren maken het een superleuke ervaring voor liefhebbers. Daarnaast is het spel heel veelzijdig. Stealth uitdagingen, vechtelementen en onderzoeksgerichte uitdagingen maken dit spel voor iedere fan wat wils. Daarnaast ziet het spel er visueel fantastisch uit.

Marvel: Ultimate Alliance

Dit spel is wat ouder, maar daardoor niet minder leuk. Het spel is een RPG, wat staat voor Role Playing Game en werd uitgebracht in 2006. In dit spel kun je spelen met 24 verschillende Marvel-personages en er zijn in totaal 140 Marvel personages in het spel aanwezig. Het spel is te spelen op de Xbox, Playstation 2, 3 en Portable, Game Boy Advance, de Wii en de PC.